Продължете към съдържанието

Условия за ползване

Моля, преди да използвате сайта, прочетете внимателно тези условия. Ако използвате този уебсайт се счита, че приемате и сте съгласни с посочените Условия за ползване.

 

Настоящите Условия са предназначени за регулиране на отношенията между „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД, наричан за краткост Доставчик, и клиентите, наричани за краткост Потребители на онлайн книжарница Zvezdolet.net.

 

ДАННИ ЗА ДОСТАВЧИКА

Информация съгласно Закона за електронната търговия и Закона за защита на потребителите:

 1. Наименование на доставчика: „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД
 2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1606, р-н Красно село, ул. Шандор Петьофи, №1, ет.5, ап.9
 3. Адрес за упражняване на дейността: гр. София 1606, р-н Красно село, ул. Шандор Петьофи, №1, ет.5, ап.9
 4. Данни за кореспонденция: гр. София 1606, р-н Красно село, ул. Шандор Петьофи, №1, ет.5, ап.9
 5. Вписване в публични регистри: ЕИК 207407762
 6. Работно време на Zvezdolet.net: Чрез сайта по всяко време могат да се направят поръчки в книжарница „Звездолет“. Работното време за поръчки по телефона, справки и запитвания в https://zvezdolet.net/ е:

Понеделник – петък: 10:00 – 19:00 ч.

Събота – неделя: почивен ден.

 1. Надзорни органи:

(1) Комисия за защита на личните данни  – www.cpdp.bg

Адрес: София 1592, бул. Проф. Цветан Лазаров, №2

Тел.: (02) 940 20 46

Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg

(2) Комисия за защита на потребителите – www.kzp.bg

Адрес: София 1000, пл. Славейков, №4А, ет.3, 4 и 6

тел.: 02 / 980 25 24

 

ИЗПОЛЗВАНЕ НА УЕБСАЙТА. РЕГИСТРАЦИЯ

 1. Достъпът до стоките, предлагани от „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД, се осъществява чрез регистрация на сайта https://zvezdolet.net/.
 2. При извършване на регистрацията, Потребителите попълват заявка, в която въвеждат следната информация: собствено и фамилно име, адрес на електронна поща и парола.
 3. За използването на онлайн книжарницата Zvezdolet.net, Потребителят се задължава да предоставя вярна, точна и актуална информация за себе си при попълване на регистрационната форма. „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД не носи отговорност за некоректно попълнени от Потребителя данни при последващото обработване и изпълнение на заявката.
 4. Потребителят получава желаните от него потребителско име (в случай че не се ползва от вече регистриран потребител) и парола за достъп до всички стоки на Zvezdolet.net, след като завърши процеса на регистрация. За успешно извършената регистрация потребителите получават електронно съобщение с изрично потвърждение на регистрацията.
 5. „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД не носи отговорност за каквито и да е щети и загуби, възникнали поради неспазване на разпоредбите на настоящия раздел.

 

ЛИЧНИ ДАННИ

Потребителите предоставят лични данни за нуждите на доставката на „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД. Те имат право и възможност по всяко време да правят промени в личните си данни, както и да изискат техният потребителски профил да бъде закрит. Потребителите могат да поискат да получат файл с техните лични данни, които сме записали. Могат също така да поискат да изтрием всички техни лични данни, които сме записали.

Приемайки настоящите условия, Потребителите, които са регистрирали потребителско име и парола, и потребителите, които са направили поръчка без регистрация, се съгласяват предоставените от тях лични данни да бъдат обработвани от „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД по електронен път с цел доставка на поръчани стоки от онлайн книжарница „Звездолет“.

„ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД гарантира, че няма да предоставя личните данни на Потребителите на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен когато това е необходимо в изпълнение на законодателството на Република България.

Данните, изпратени с формуляра за контакт – име, e-mail и др., служат за установяване на връзка с вас чрез електронна поща по въпросите, които ви интересуват.

Книжарница „Звездолет“ използва бисквитки съгласно нашата Политика за използване на бисквитки.

 

ИНФОРМАЦИЯ

За да бъде приета и изпълнена поръчката ви, трябва да сте попълнили коректно всички полета на формата за поръчка. При направена поръчка ще получите потвърждение на посочения от вас имейл адрес.

Ние се стремим да ви предоставяме точна и актуална информация. Въпреки това е възможно в предоставената информация да има грешки и неточности. При установяване на явна неточност при параметрите на направената от вас поръчка ще се свържем с вас за уточнение и потвърждение, преди да изпълним поръчката.

При определени обстоятелства (изчерпани наличности, технически грешки при формиране на поръчката, некоректно поведение на Потребителя и други неизрично упоменати) „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД си запазва правото да отказва изпълнението на поръчката. Потребителят се уведомява за отказа на посочения от него имейл или телефон в срок от 2 работни дни след приемане на поръчката.

 

ЦЕНИ

Всички цени на продуктите са крайни, обявени са в лева (лв.), с включено ДДС и всички други изисквани данъци или такси. „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД има правото да променя цените по свое усмотрение, по всяко време и без да дължи предварително уведомяване на Потребителите. Потребителят е длъжен да заплати цената, която е била посочена в уебсайта по време на създаване на поръчката, независимо дали е по-ниска или по-висока от настоящата. При допуснати технически грешки в публикуването на информацията, „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД има правото да откаже изпълнението на поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на Потребителя, освен да му възстанови в 14-дневен срок платените суми, ако има такива. Всички продукти, включително такива в промоция или намаление, се продават и доставят до изчерпване на количествата, дори това да не е изрично отбелязано в уебсайта.

 

ДОСТАВКА

Доставката с куриерски фирми Еконт или Спиди се извършва в срок от 3 работни дни в населените места с офиси на куриерските фирми, а в по-отдалечените населени места – според графика им. „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД не носи отговорност в случай на забавяне на поръчка по вина на куриерските фирми.

Поръчките, направени в събота и неделя, както и на официални празници, се обработват в първия работен ден.

След като направите поръчката си в онлайн книжарница „Звездолет“, на вашия имейл ще бъде изпратено съобщение за потвърждението ѝ. Доставките се извършват от куриерските фирми до посочения от вас адрес.

Доставката на поръчаните стоки се извършва по избрания от Потребителя начин и според посочените срокове. Възможно е „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД да удължи посочените срокове на доставка с предварително уведомяване на Потребителя, ако той даде съгласието си да получи поръчката с удължения срок.

„ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД си запазва правото да променя подизпълнителя, извършващ доставката, без да предупреждава предварително Потребителя, стига това да не променя начина на доставка.

 

ПЛАЩАНЕ

При плащане в брой на поръчаните стоки Потребителят се задължава в момента на доставката да предаде на лицето, което я извършва, пълната стойност на поръчката.

При плащане по банков път, Потребителят депозира сума, равна на стойността на направената поръчка в банковата сметка на „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД и едва след като депозитът бъде потвърден, се доставят поръчаните стоки. Всички такси и комисионни са за сметка на Потребителя.

При получаване на пратката Потребителят трябва да провери съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката.

При нарушения във външния вид на стоката, възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.

 

АНУЛИРАНЕ НА ПОРЪЧКА. ВРЪЩАНЕ НА СТОКА. РЕКЛАМАЦИЯ

 1. В рамките на 24 часа след извършване на поръчката и в случай, че стоката не е напуснала склада на „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД, Потребителят има право да анулира поръчката. Анулирането трябва да се извърши на следната електронната поща: office@zvezdolet.net. При извършване на анулирането Потребителят посочва: име, номер и дата на поръчката, описание на стоката.
 2. Потребителят може да върне получените стоки в рамките на 14 календарни дни от датата на доставка със същата куриерска фирма , от която ги е получил.
 3. Сумата ще бъде възстановена на Потребителя по банков път, ако артикулите са в същото състояние, както при изпращането им. Връщането на доставката е за сметка на Потребителя.
 • Според Закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят има право на рекламация при констатирани липси, дефекти и несъответствия с поръчката.
 • При несъответствие на продукта с основните характеристики, посочени в сайта, „ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД възстановява депозираната от Потребителя сума за поръчката, включително и транспортните разходи, начислени за придобиване на продукта, в срок от 14 дни от получаването му в ненарушен търговски вид.
 • При предявяване на рекламация Потребителят има право на замяна на стоката с друг артикул. Ако стойността на избрания артикул надвишава заплатената сума, Потребителят доплаща разликата.
 • Връщането или замяната се осъществява при запазен добър търговски вид на стоката.

 

„ЗВЕЗДОЛЕТ НЕТ“ ООД си запазва правото да променя настоящите Условия по всяко време, като актуализациите ще бъдат публикувани на настоящата страница.